Tudom, hogy nagy a zűrzavar...

 2011.01.05. 22:22

 A „NEVELŐNŐ” hiánypótló kíván lenni a képernyőn és a valóságban is. Pedagógusként azt tapasztalom, hogy neveletlen szülők neveletlen gyermekeit próbáljuk terelni a helyes útra. Ezzel valamilyen mértékben mindenki szembesül vagy gyermeke révén, mert ezekkel a gyerekekkel kell egy közösségben lennie, vagy a „neveletlen társadalom” otrombaságaival. Struccpolitika minderről nem tudomást véve élni a mindennapjainkat. Mit tehetünk, hogy mindez a jövőben ne így legyen?

Először is ki kell alakítani stabil értékrendünket, meghitt, biztonságot nyújtó otthonunkat, családunkat. Így magabiztosan tudjuk szelektálni a ránk zúduló információkat, és csak azt engedjük magunkhoz közel, ami számunkra fontos.

Természetesen ez nem egy női oldal, de ma még jellemző, hogy a nők szánnak több időt ezen témákra.

Amióta korlátlan internet hozzáférésem van, bátrabban keresgélek a honlapok között. Sok jó dolgot találok a különböző témákkal kapcsolatban, de sajnos ez rengeteg időt vesz igénybe.

Azzal a céllal indítottam blogomat, hogy segítsek koordinálni a hozzám hasonló értékrendet képviselő emberek életét. Hozzáállásom, tapasztalataim és az általam megtalált jó honlapok közzétételével, mások reakcióinak, véleményének, jó gyakorlatainak megismerésével és megismertetésével.

Úgy látom, hogy nincs egy átfogó koncepció, váz, amelyre felölthető az egyes családok életvezetése. Úgy képzelem, hogy a fontos témák felvetésével, körüljárásával összeáll egy ideális kép a „tökéletes” család felépítéséhez.

 

Boldog családokat kívánok!

 

Címkék: közösség család társadalom gyermeknevelés értékrend

A bejegyzés trackback címe:

https://nevelono.blog.hu/api/trackback/id/tr792563772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loreen 2011.01.06. 15:56:49

Szia!

Szia!
Ez az írásod igazán világossá tette, mit szeretnél. Az Én blogom is hasonló céllal indult, én is hasonló értékrendet képviselek, vallok magaménak.
Örülök, hogy találkoztunk, remélem találkozunk.
Üdv:
Loreen

NevelőNő · http://nevelono.blog.hu/ 2011.01.11. 20:36:34

@Loreen: Nagyon örülök. Meg fogom találni a módját, hogy ajánljam az írásaidat.
süti beállítások módosítása